تحولات منطقه

معاون وزیر علوم عراق از آمادگی و استقبال وزارت علوم عراق و دانشگاه های این کشور در جهت گسترش همکاری های علمی و پژوهشی با دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) خبر داد.

وزارت علوم عراق از توسعه همکاری های علمی و پژوهشی با دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) استقبال می کند
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)، دکتر اسعد غنی جهاد الخزاعی؛ معاون اداری و مالی و پشتیبانی وزیر علوم کشور عراق که در صدر هیات عالی رتبه از وزارت علوم این کشور به دعوت دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) به مشهد سفر کرده اند، ضمن حضور در دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) در نشست مشترک با مسئولان این دانشگاه از آمادگی وزارت علوم عراق و دانشگاه های این کشور در جهت گسترش همکاری های علمی و پژوهشی با دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) خبر داد و گفت: این فعالیت های مشترک علمی – پژوهشی می تواند در حوزه های مختلف از جمله؛ تبادل استاد، انجام پایان نامه های مشترک، برگزاری کنفرانس های مشترک علمی، برگزاری دوره های کوتاه و بلند مدت آموزشی و پژوهشی و... دنبال شود.

وی ضمن قدردانی از کیفی سازی فعالیت های آموزشی و پژوهشی در دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) عنوان کرد: امیدواریم با مساعد شدن شراط از نظر شیوع کرونا آموزش های حضوری جایگزین آموزش های الکترونیک گردد تا تعاملات بین اساتید و دانشجویان موثر تر صورت گیرد.

آمادگی برای ارایه آموزش زبان فارسی در دانشگاه های عراق

وی گفت: پیشنهاد می شود با همکاری مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) دوره های آموزش زبان فارسی در دانشگاه عراق دنبال شود.

توسعه تبادلات علمی با جمهوری اسلامی ایران

معاون وزیر علوم عراق، توسعه تبادلات علمی با جمهوری اسلامی ایران از سیاست های وزارت علوم عراق ذکر و از اعطای بورسیه تحصیلی به دانشجویان ایرانی جهت تحصیل در دانشگاه های دولتی این کشور که مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جموری اسلامی ایران است، خبر داد.

به گفته معاون وزیر علوم عراق طبق رصد و ارزیابی های صورت گرفته دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) جزو دانشگاه های معتبر و برجسته جمهوری اسلامی ایران است  که مورد تایید وزارت علوم عراق می باشد.

تکمیل زنجیره ارایه خدمات به دانشجویان عراقی

وی با اشاره به تکمیل زنجیره ارایه خدمات به دانشجویان عراقی در دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)، گفت: تسهیلات و کیفیت بالای خدمات آموزشی و پژوهشی ارایه شده به دانشجویان غیر ایرانی از جمله نقاط مثبت این دانشگاه می باشد و خوشبختانه زنجیره کاملی از خدمات مورد نیاز دانشجویان عراقی از جمله؛ خدمات امور کنسولی، آموزش زبان فارسی، سرعت بالای تاییده تحصیلی مدارک دانش آموختگان و... در این دانشگاه به دانشجویان عراقی ارایه می شود.

وی خاطرنشان کرد: امکان انعقاد تفاهم نامه های علمی و پژوهشی تمامی دانشگاه های دولتی و غیر دولتی عراق با دانشگاه بین المللی امام ضا(ع) فراهم است و از تفاهم های صورت گرفته استقبال خواهیم کرد.

وی مشکل عمومی دانشجویان عراقی در جمهوری اسلامی ایران را خدمات امور کنسولی عنوان کرد و گفت: خوشبختانه دانشجویان عراقی مشغول به تحصیل در دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) از نظر خدمات امور کنسولی دانشجویان غیر ایرانی از جمله؛ صدور ویزای تحصیلی، صدور مجوز ثبت نام، صدور اقامت، تمدید اقامت، خروج و مراجعت مشغول خاصی را ندارند و امیدواریم تجربیات موفق این دانشگاه در ارایه خدمات به دانشجویان غیر ایرانی به ویژه دانشجویان عراقی به سایر دانشگاه های ایران منتقل گردد.

وی تجربه موفق دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) در ارایه خدمات آموزش الکترونیکی، کوتاه بودن زمان تاییده تحصیلی به فارغ التحصیلان و انجام درخواست های پذیرش دانشجو به صورت الکترونیکی را از دیگر نقاط مثبت دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) در ارایه خدمات به دانشجویان غیر ایرانی برشمرد.

17 درصد صندلی های دانشگاه امام رضا(ع) در اختیار دانشجویان غیر ایرانی

در ادامه این نشست دکتر مرتضی رجوعی؛ رئیس دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) اظهار کرد: از سال 91 دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) اقدام به پذیرش دانشجو از کشور عراق کرده است و در حال حاضر 17 درصد از کل دانشجویان این دانشگاه را دانشجویان غیر ایرانی از ملیت های مختلف از جمله؛ عراق، سوریه، پاکستان، افغانستان، نیجریه و تانزانیا در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به خود اختصاص داده است.

وی افزود: در حال حاضر هزار و 285 دانشجوی عراقی در 20 رشته مقطع کارشناسی ارشد و 15  رشته در مقطع کارشناسی و یک رشته در مقطع دکتری در دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) مشغول به تحصیل می باشند و 15 درصد از دانشجویان عراقی فارغ التحصیل این دانشگاه در دوره های دکتری دانشگاه معتبر داخل و خارج از جمهوری اسلامی ایران مشغول به تحصیل هستند.

دکتر رجوعی با اشاره به وجود 6 دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، معماری و شهرسازی، علوم انسانی، علوم تربیتی و روانشناسی، فنی و مهندسی و علوم اداری در این دانشگاه خاطرنشان کرد: دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) با دو دهه فعالیت درخشان علمی و پژوهشی تنها دانشگاه غیردولتی با مجوز بین المللی در ایران است که در بیش از 60 رشته در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری میزبان بیش از 10 هزار دانشجو در دو واحد مستقل خواهران و برادران می باشد.

این مقام مسئول افزود: با توجه به بُعد بین‎المللی دانشگاه امام ‎رضا (ع) و ضرورت ارائه آموزش‎های مقتضی به دانشجویان غیرایرانی، مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی ‎زبانان با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه بین‎المللی امام‎رضا (ع) ایجاد شده است و دانشجویان غیرایرانی پس از گذراندن سطوح آموزشی مرتبط آمادگی نسبی جهت تحصیل در رشته‎های مختلف دانشگاه را به دست می‎آورند و تاکنون موفق به برگزاری آزمون های بسندگی زبان فارسی شده ایم.

توسعه همکاری های علمی، فرهنگی و پژوهشی با دانشگاه های عراق

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) به منظور توسعه همکاری های علمی- فرهنگی و پژوهشی با دانشگاه های مختلف کشور عراق از جمله دانشگاه های؛ کوت، بصره، الکفیل، العمید و الفراتین تفاهم نامه‌ های همکاری امضا کرده است و افزایش تبادلات علمی و پژوهشی با رویکرد به اشتراک گذاشتن اساتید و برگزاری برنامه های علمی  مشترک در دستور کار این دانشگاه می باشد.

همکاری اساتید عراقی برای هدایت پایان نامه های دانشجویان عراقی

به گفته این مقام مسئول، سیاست دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) در خصوص دانشجویان تحصیلات تکمیلی، هدایت پایان نامه ها و رساله های آن ها مبتنی بر نیازهای کشور عراق می باشد و تاکید می شود تا دانشجویان عراقی مقالات و پایان نامه خود را با همکاری اساتید دانشگاه های عراق به عنوان استاد مشاور دنبال کنند.

وی با اشاره به خدمات الکترونیکی ارایه شده به دانشجویان غیر ایرانی گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا کلاس های آموزشی به صورت الکترونیکی برگزار می شود و امیدواریم به زودی با اجازه ستاد ملی کرونا امکان حضوری شدن کلاس های آموزشی فراهم شود.

وی امکان دفاع پایان نامه ها به صورت الکترونیکی، برگزاری وبینارهای و کارگاه های علمی- پژوهشی ، ارایه خدمات اداری به دانشجویان به صورت مجازی و ارایه درخواست های پذیرش دانشجوی غیر ایرانی را از دیگر تسهیلات ارایه شد به دانشجویان به صورت الکترونیکی و بدون مراجعه حضوری عنوان کرد.

توجه به کیفیت به جای کمیت

رئیس دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) ارتقاء کیفیت خدمات آموزشی و پژوهشی و کیفی سازی خدمات را رویکرد اساسی این دانشگاه عنوان و تصریح کرد: در حال حاضر به طور متوسط تنها با یک سوم درخواست های دانشجویان عراقی برای ادامه تحصیل موافقت می شود و علاوه بر شاخص معدل دانشجویان، علاقه مندی و تخصص دانشجو برای پذیرش در رشته های مختلف دانشگاه مدنظر قرار می گیرد.

اعطای بورسیه تحصیلی امام رضا(ع) به دانشجویان عراقی

دکتر رجوعی در ادامه از اعطای بورسیه تحصیلی به دانشجویان عراقی خبر داد و گفت: پیش از این به دانشجویان عراقی معرفی شده از سوی رایزن فرهنگی عراق در جمهوری اسلامی بورسیه تحصیلی اعطا شده است و این آمادگی نیز وجود دارد تا دانشجویانی که از سوی وزرات علوم کشور عراق معرفی می شوند در دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) بورسیه تحصیلی شوند.

یادآور می شود؛ به دعوت دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) دکتر اسعد غنی جهاد الخزاعی؛ معاون اداری و مالی و پشتیبانی وزیر علوم کشور عراق در صدر هیات عالی رتبه از وزارت علوم کشور عراق به مشهد سفر کرد و در این سفر دکتر حازم جری منیخر الماجد؛ معاون مدیر ارتباطات و پیگیری دانشگاه های مورد اعتبار در کشورهای خارج از  کشور عراق، دکتر علی صبیح رشید المجبلی؛ مسئول ارزیابی دانشگاه های خارجی وزارت علوم عراق، دکتر علی نعیم جاسم الغنی؛ مدیر کل بودجه و مالی وزرات علوم عراق، دکتر امجد حمید عبدالرزاق المظفر؛ رایزن علمی و فرهنگی جمهوری عراق در ایران و دکتر حیدر محمد علی محمد حسین نصار؛ معاون علمی و فرهنگی جمهوری عراق در ایران، این مقام مسئول عراقی را همراهی کردند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.